Chroom dat blinkt

 

Gisteren viel het me op. Al die ongeschonden auto’s in het straatbeeld. Kijk er maar eens goed naar. Hoeveel vierwielers hebben nog zichtbare schade? Ik besloot mijn vraag voor te leggen aan Google. Want ja, zo doe dat je tegenwoordig. De tijd van woord + woord tussen aanhalingstekens is voorbij sinds de algoritmen van Google zo goed zijn doorontwikkeld dat je vragen worden beantwoord als ware Google een orakel. Maar dat terzijde.

Terug naar die buitenkant. Kras-, buts- en deukloos rijdt Neerlands wagenpark over onze wegen. Dát is wat mij intrigeert. Op de één of andere manier moeten we de schijn van mooi en goed en dan vooral op het eerste gezicht, die buitenkant!, ophouden. Italianen hebben er een prachtige uitdrukking voor: ‘fare la bella figura’.

‘Ploink’ zegt mijn linkerhersenhelft. In mijn hoofd krijgt een auto een lijntje naar ‘relatie’ en de associatie begint.

Onwillekeurig moet ik aan inruilen denken wanneer het mooie eraf of na schade total loss is. Leeftijd is een dingetje. Tel daarbij de kilometerstand op. Wèl geven we ons gouden koetje – of in het hoge segment koetsje – de beste verzekering die we maar kunnen denken, zodat alle zichtbare plaatschade direct kan worden weggepoetst. Wanneer de leeftijd van de auto toeneemt en de eerste nukken zich aandienen, wordt het bezit minder aantrekkelijk. Die koude start in de winter, de eerste roestplekken. De auto begint haar glans te verliezen. De houdbaarheidsdatum nadert en inruil wordt overwogen. Dat we misschien wel eens een onderhoudsbeurtje hebben uitgesteld of overgeslagen, dát wordt op dat moment vergeten…..

Onderhoud ….. Dat is iets wat je zelf in de gaten moet houden. Dáár zijn geen verzekeringen voor.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s