Duifies

duiven

 Het is een koppel en ik heb ze Jut en Jul genoemd.

Sinds een aantal maanden heeft een duivenstel mijn balkon als slaapplaats uitgezocht en ik kan je verzekeren dat dat niet ongemerkt blijft. Hoewel ze stilletjes de nacht op mijn balkon doorbrengen, laat hun verblijf flinke sporen na. Want ja, duiven kakken. Ze verliezen veren. En verder wil ik niet weten wat ze nog meer op mijn balkon doen.

Dat is de ene kant van het verhaal. Aan de andere kant….

Ik snap hun keuze voor deze slaapplek. Het is de hoek van m’n balkon waar zij strategisch zicht hebben op wat er rondom hen heen gebeurt, terwijl zij heerlijk beschut en in de warmte van mijn huis duivendingen zitten te doen. En als ik ze zo met z’n tweetjes zie zitten, volkomen chill en zacht koerend… wie ben ik dan om dit pril geluk te verstoren?

Bovendien zijn het duiven!  Ze zijn niet alleen levenslange partners, maar ook vredebrengers én spirituele boodschappers. Welk karma roep ik over mij af door ze wreed te verjagen? Wie weet wat dit koppel mij wil laten zien. Want wát als zij mij nu eens hebben uitgekozen?! Ja? Dan gaat het niet om die windstille plek. Dan zal het gaan om de boodschap die zij komen brengen. Hoe dat allemaal werkt weet ik ook nog niet, maar wat ik wel weet is wat een bezoek aan een medicijnman, tijdens een vakantie in Nepal, met mij heeft gedaan.

De goede man wist, naast het aantal kinderen dat mijn leven zou verrijken, te vertellen dat ik omringd zou gaan worden met liefdu en vrede. De #Heerliefde die is er, treffender had hij het niet kunnen voorspellen. En dan nu die duiven. Laat de toekomst maar geschreven worden. Al dan niet dankzij de duiven. De symboliek ervan vind ik in ieder geval prachtig.

Ik wens je een liefdevolle zondag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s