Hoezo wireless

Draadloos lijken we met elkaar en apparaten verbonden. Nog steeds kan ik mij verbazen dat je vanaf de bank, spelend met  je foon Spotify via je versterker kunt ontvangen. We plukken Netflix uit de lucht en laten films de huiskamer binnenkomen. Maar de draadloze schijn bedriegt wel een beetje. Achter al deze fancy apparaten schuilt een chaos aan kabels. Kunstig weggewerkt, de illusie wekkend dat we draadloos zijn, ligt een 8-polige stekkerdoos warm te worden van alle stroom die de apparaten vragen om dit kunstje uit te voeren.

In een vlaag van opruimwoede struinde ik vandaag door de rommella met kabels. Ik denk dat ieder gezin of individu een dergelijke bak/doos/la heeft. 20 meter belachelijk duur kabel met zilverdraad voor de speakers omdat een standaard snoer het nèt niet is, 7 vetschilende adapters om je foon te laden, 12 oortjes van de foon, 2 gedateerde HDMI-kabels van wat ooit bij een video hoorde, en tulpkabeltjes voor een dito ouderwetse installatie. Ingehaald door de techniek liggen deze kabels in de la. Zonde om weg te gooien, ‘want altijd handig, voor een je weet maar nooit’.  Ik heb het dan niet eens gehad over al die afgeschreven mobieltjes en afstandsbedieningen die deze snelgroeiende familie completeren. 

Terug naar mijn schoonmaakbui. Al mijmerend heb ik de drang om de kabels te ontwarren en netjes op te ruimen aan mij voorbij laten gaan. Als relikwieën liggen ze te wachten tot iemand er een verhaal over vertelt. Een verhaal over de tijd dat we nog met snoeren alles en iedereen met elkaar verbonden. Dus de pruttel gaat niet weg. Geïnspireerd sluit ik de la tot een later moment. Ondertussen kijk ik reikhalzend uit naar het moment dat er een oplossing komt voor draadloos gebruik van stroomtoevoer naar de apparaten.

Advertenties

2 reacties op ‘Hoezo wireless

  1. Odette januari 2, 2016 / 9:44 am

    Hahahaha! Hier ook een lade met oude mobieltjes want herinneringen. Oei… eyeopener 🙂 dank je voor het schrijven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s