Halverwege

  

Ken jij dat gevoel ook? Je hebt vakantie en die drie weken lijken eindeloos te duren. Totdat je halverwege bent. Opeens lijken de dagen in de tweede helft van je vakantie minder uren te hebben. Alsof de tijd een tikkie sneller tikt.

Of neem vandaag, woensdag. Hoor jij ook tot de groep mensen die blij is dat de week alweer op de helft is? Dat het weekend nadert?

Over leeftijd wil ik het al helemaal hebben. Want het ene moment zit je nog een gezin te plannen en carrière te maken en het andere moment ben je zowaar middelbaar te noemen. 

Ik doel niet alleen op het begrip tijd; maar denk ook aan kilometers die worden afgelegd, of een doel om te sparen; eenmaal over die magische grens van ‘de helft’ verandert iets. Het einddoel lijkt sneller dichterbij te komen. Dat kan je een gevoel van geluk maar ook van onzekerheid geven. Het is maar net hoe fijn of niet dat einddoel is.

Zelf kijk ik graag vooruit. Plannen maken, voorpret over iets hebben en samen met m’n lief de maanden afstrepen. Maar boven alles geniet ik van vandaag, van kwetterende vogeltjes die het voorjaar inluiden en het moois dat iedere dag voor mij in petto heeft.

Mijn boodschap is een heel simpele: leef je leven vandaag en niet alleen reikhalzend naar morgen. Het leven overkomt je namelijk terwijl je allerlei plannen maakt.

Liefs, Méri.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s