Miljonair!


We hadden het ons voorgenomen: we blijven normaal doen als de jackpot op onze loten valt. En natuurlijk blijven we wonen in ons oude huis, sterker nog we spenderen een paar centen om haar te verfraaien. Ondertussen starten we met het uitgeven van wat geld: een tweede huisje ergens in de zon, een mooie kar voor m’n lief, dochter en familie krijgen een paar stuivers. En de schulden worden ingelost, of beter we kopen het hele bureau dat de bewindvoering regelt, omdat het kan. 

Nog ettelijke miljoenen te gaan. Wat te doen met al dat geld? Op de bank zetten en laten renderen tegen 0% rente? Hoeveel bedrijven kunnen we kopen? Hoeveel goede doelen gaan we steunen? Opeens beginnen die miljoenen als een last op m’n schouders te drukken en weet ik niet of ik wel in de wieg ben gelegd voor een leven als miljonair. Ik wil geen leven dat wordt uitvergroot in de roddelbladen omdat je blijkbaar opeens iemand bent. 

De trekking heeft inmiddels plaatsgevonden en vol verwachting checken we onze nummers… lot één geeft geen match en lot twee… jawel daarop is de prijs gevallen van (tromgeroffel …….) vijf hele euro’s. 

En plof! Één voor één prikken we onze droomballonnen door. Het tweede huis blijft ons tentje, de kar het koepje en het onderhoud van huis volgens planning. Zo brengen we ons leven weer terug naar normale proporties, met boodschappen bij de Aldi en een normale werkweek. 

Wèg zorgen over die hele zak met geld en hoe die te besteden. Ik heb immers alles wat m’n hartje begeert: gezondheid, een prachtig leven samen met m’n liefste en daarnaast nog vele dromen te vangen.  

2017 ligt als een blanco boek voor ons open en ligt klaar om het te vullen met verhalen, ervaringen en verwonderingen. Als ik schrijf, lezen jullie dan?

Liefs, Méri

Advertenties

4 reacties op ‘Miljonair!

 1. Hugo B Schrijft! januari 1, 2017 / 11:56 am

  Je bent al rijk met je gezondheid.
  Tuurlijk lees ik je altijd, maar lees je mij ook.;)
  Een mooi nieuwjaar voor jullie gewenst
  Hugo

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s