Mooimakerij

Alweer bijna twee jaar wonen we in ons oude huis; de statige dame aan wie we stukje bij beetje haar vergane glorie teruggeven door mooimakerij en kleine renovatieprojecten. Want hoe gaaf is het om rommelmarkten af te lopen op zoek naar spullen die bij de sfeer van het huis passen én daarin te slagen? Door elk element dat we toevoegen maken we het meer en meer óns huis, poetsen we het karakter van dit mooie pand verder op. En met elke liter verf krijgt zij haar glans terug.

Zo ook is de tuin aan onze handen onderworpen. Verwaarloosd lag zij achter het huis toen we de woning betrokken. Het verwilderde gras en de struiken vertoonden diepe sporen van jarenlange achteloosheid, de zwarte aarde schraal waarop alleen nog onkruid kon bestaan. 

Stap voor stap zijn we gaan snoeien, verwijderen en bemesten. De stekjes en zaden die mensen ons gaven, kregen allemaal een plekje. Ook de treurige plantjes van onze buurmansuper gunden we in onze tuin een verder leven. En nee, het is geen model tuin uit de glossy’s geworden, maar een tuin die volledig bij het huis past. Waar vogels, vlinders en insecten zullen vliegen, afkomende op de diversiteit die er groeit. Met de jaren zullen de kleuren mooier en de planten uitbundiger worden.

Het is een plek waar het goed is. Waar je tijd sámen en met vrienden doorbrengt. 

Ik zeg: mission accomplished.

Liefs, Méri.

6 gedachtes over “Mooimakerij

  1. ejvanberkel mei 2, 2017 / 12:01 pm

    Een huis en een tuin om te kunnen wortelen – zo’n prachtig ‘bezit’!
    Ik heb dat in mijn kabouterhuisje met mijn grote tuin die vaak een last is door mijn lijf dat steeds minder kan maar die ik nog steeds als een enorme lust ervaar. Iedere dag weer! Ook met vogels en vlinders en héél veel dierbare planten van vrienden.
    Zo’n huis en zo’n tuin – een Thuis.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s