Weg ermee! 


Het zijn de bekende dozen op zolder. En wie heeft ze niet? Mappen met oude belastingaangiftes, bankafschriften uit de tijd dat je wekelijks je transacties gratis op de deurmat kreeg, papieren uit een nalatenschap die je hebt geregeld en nog veel meer ellende die, veilig weggestopt, staat te verstoffen op een donkere plek en vooral ver uit het zicht. 

Maar… 

Je weet verdomd goed dat het er staat. De ordners van jaren terug met een inhoud waar je niet meer aan herinnerd wil of hoeft te worden. Het zijn de mappen, dichtgebonden met brede elastieken om alles op z’n plek te houden. En wat ooit met zorg is gearchiveerd want van belang, blijkt nu niets anders dan een onzichtbare lijn die probeert de financiële herinnering aan alle ooit gedane verplichtingen vast te houden.

In huize morgenstond is het niet anders. Al meerdere verhuizingen herhaalde zich het ritueel van het oppakken en terugzetten van de dozen met beladen inhoud

En steeds schoof ik het uitzoeken en opruimen voor me uit. De zooi stond immers op zolder, ver uit het zicht.

Maar vandaag was het een mooie dag voor DE grote opruiming. Twee papierversnipperaars verder en een tapijt vol snippers heb ik een kwart leven gereduceerd tot papieren sliertjes van een paar millimeter breed. En dat voelt goed! Heel goed!

De naderende schone lei van m’n lief betekent voor ons samen een mooi, nieuw vertrekpunt. Mijn ouwe koeien hebben we daarbij niet nodig. 
Liefs, Méri

Advertenties

3 reacties op ‘Weg ermee! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s