Dit is de reden waarom ik brood koop bij de Turkse bakker

Goor hè? Zo’n stuk beschimmeld brood. En laat dit nu precies de reden zijn dat ik sinds kort mijn brood bij de Turkse bakker haal. Omdat het gewoon eerlijk brood is. Vandaag vers, morgen al een beetje droog, overmorgen goed om te roosteren en daarna komt de schimmel. Ik hou ervan. Brood zoals brood bedoeld is. Voor een eerlijke prijs en klandizie voor de bakker. Want je snapt, er gaan ook stukjes baklava mee en een zak Libanees platbrood.

Maar ik dwaal af. Want het punt is die warme bakker. Waar je eigenlijk heel blij van zou moeten worden omdat het er zo lekker ruikt en dat dát een belofte is voor het brood.

Niets is minder waar. Onze buurt Jumbo verkoopt brood van een prijswinnende warme bakker. ‘Mooi’ zul je zeggen want lekker handig onder één dak. Nu moet een supermarkt ingrediëntenoverzichten op hun producten hebben, dus ook op dat broodje van onze warme bakker. En gek hè? Bij de warme bakker zelf hoeft dat blijkbaar niet. Best vreemd eigenlijk als je daar goed over nadenkt. En daar knelt nu precies de schoen. Want van een warme bakker verwacht ik (ja ik weet het, ik heb best wat verwachtingen) tegen beter weten in, een mooi ambachtelijk brood. En ja het brood is vaak knapperig en zacht. Veel te zacht als je het mij vraagt. En dat is het de volgende dag ook en de dag erna en daarna en dan wordt het rond de korstjes een beetje droog. Maar schimmel? Nope.

Mijn laatste broodje warme bakker was dus een melkwit. In de bewuste buurtsuper lag het daar uitdagend te liggen. Zo van: ‘eet mij, eet mij met die verse aarbeitjes in je mand’.

Thuisgekomen keek ik eens naar de prijs en het etiket.

Dit is een melkwitbrood

Euh…. snap jij het nog? Voor mij was het echt de reden om te stoppen met duur brood te kopen. Omdat dit naar mijn mening fabrieksbrood is. Volgeplempt met toevoegingen die in een gezond brood niet thuishoren.

Dus daarom koop ik nu altijd gewoon eerlijk, eenvoudig brood van de Turkse bakker. En die enkele keer dat een stukje overblijft en beschimmeld raakt, dat doet mij beseffen dat brood een dagvers product is. En zo hoort dat.

Met de broodnodige groeten, M.

3 gedachtes over “Dit is de reden waarom ik brood koop bij de Turkse bakker

 1. walter november 27, 2019 / 1:37 pm

  Tja…hoe was het weer ? “Vakmanschap is meesterschap”…

  Like

  • Mericuleus november 27, 2019 / 1:45 pm

   Ooit was dat zo. Maar anno nu is dat blijkbaar niet meer vanzelfsprekend. 😦

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s